:)Cake girl:)

Ez a honlap sütésről szól .

Somlói galuska

Hozzávalók:
10-12 személy részére
Sárga piskótához:
2 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor.
Diós piskótához:
2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál darált dió.
Csokoládés piskótához:
2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó.
Vaníliakrémhez:
5 dl tej, fél rúd vanília, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 egész tojás.
Rumos cukorszörphöz:
2 dl víz, 20 dkg cukor, 1 dl rum.
Csokoládéöntethez:
3 dl tej, 3 evőkanál kakaó, 1 tojássárgája, 4 evőkanálcukor, 1 púpozott teáskanál liszt, valamint 2 dl rum, 3 dkg darált dió, 8 dkg mazsola, 1 evőkanál kakaó, 6 dl tejszín.

Elkészítés:
A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütjük.
A krémhez 4 dl tejet vaníliával és a cukor 2/3 részével felforraljuk. A maradék tejet külön edényben simára keverjük a liszttel, tojássárgákkal, a tojásfehérjékből pedig az egyharmadnyi cukorral kemény habot verünk. A forrásban lévő vaníliás tejbe állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve azonnal belekeverjük a cukros tojáshabot. Hagyjuk kihűlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforraljuk, majd, ha langyosra hűlt, belekeverjük a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverjük, utána a cukrot és a tojássárgát is hozzáadjuk, majd állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve rummal ízesítjük. A tejszínből kemény habot verünk. Ezután az összes hozzávalót az asztalra tesszük és a következő módon rakjuk össze: olyan mély tepsit (vagy tálat) készítünk elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta). A tepsi aljára tesszük a sárga piskótát. Meglocsoljuk a rumos cukorszörp egy részével és rákenjük a sárga krém egyharmadát. Meghintjük a dió és a mazsola felével, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsoljuk a szörppel, rákenjük a sárga krém második harmadát. Ismét meghintjük dióval és mazsolával, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és kakaóporral megszórjuk. Alufóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben kihűtjük. (Három napig is eláll.) Tálalás előtt evőkanállal vagy fagylaltadagolóval desszertes tányérokra adagoljuk. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládéöntettel. Pár szem gyümölccsel is lehet díszíteni.



Tiramisu

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.


Iscler.

A tésztához:
5050 g porcukor
100100 g vaj
140140 g liszt
5050 g durvára tört dió
0.50.5 kávéskanál fahéj

A töltéshez:
ízlés szerint feketeribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem

A bevonathoz:
300300 g 65%-os étcsokoládé

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.

2. Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe.
Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!

GYÜMÖLCSKOSÁRKA

15 dkg porcukor
30 dkg margarin
45 dkg liszt
3 dl tej
1 csomag hidegen keverhető vanília ízű pudingpor
30 dkg

idénygyümölcs

.

A szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk a cukorral és a liszttel. Dolgozzunk gyors és határozott mozdulatokkal mert a kezünk melegétől felolvad a margarin. Ha összeállt a tészta tegyük hűtőszekrénybe 10 percre.


 
2.

A kihűlt tésztát 20 egyforma gombóccá gyúrjuk majd kivajazott kosárkaformába nyomkodjuk. Sütés előtt villával megbökdössük majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.


 
3.

Amíg a tésztakosárkák kihűlnek, elkészítjük a vaníliapudingot és feldaraboljuk a gyümölcsöt. Ha a tészta kihűlt, megtöltjük pudinggal és megszórjuk g

Ez egy alaprecept. A kész kosárkákat bármilyen édes töltelékkel megtöltjetjük. Pl.: 3 dl tejszínt 3 dkg kakaóval és 5 dkg porcukorral habbá verünk és csillagcsöves nyomózsákkal a kosárkába töltjük. Vagy 10 dkg túrót ízesítünk cukorral, vaniliával és citrommal majd hozzákeverünk 1 dl felvert tejszínt és néhány szem mazsolát.

yümölcsökkel.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 23
Össz.: 6 037

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények
:)Cake girl:) - © 2008 - 2024 - things.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »