:)Cake girl:)

Ez a honlap sütésről szól .

Marcipán

</P><p>1. Marcipán</p><p>Hozzávalók:</p><p>20 dkg mandulabél<br />20 dkg porcukor<br />fél dl víz a sziruphoz</p><p>Elkészítés:</p><p>A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.<br />A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.<br />Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.<br />10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával. <br />A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk. <br />A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.<br />Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.<br />Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.</p><p>


Hamis marcipán dióból</p><p>Hozzávalók:</p><p>15 dkg kétszer átdarált dió<br />15 dkg porcukor<br />1 db tojásfehérje</p><p>Elkészítés:</p><p>A diót összekeverjük a porcukorral, és annyi tojásfehérjét adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk.<br />Különféle figurák készítéséhez alkalmas.<br /></p><P>


 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 3
Havi: 3
Össz.: 6 040

Látogatottság növelés
Oldal: Marcipán
:)Cake girl:) - © 2008 - 2024 - things.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »